Welkom bij kinderopvang 't Schansje

Welkom bij kinderopvang 't Schansje

Welkom bij kinderopvang 't Schansje

Welkom bij kinderopvang 't Schansje

Ons kinderdagverblijf  

In januari 2012 heeft Kinderdagverblijf ’t Schansje haar intrek genomen in een geheel nieuw kinderdagverblijf, gelegen aan de Krangstraat 6 te Zaltbommel (Bruchem).

De kinderen van het kinderdagverblijf worden opgevangen in de rode,  de blauwe en de groene stamgroep. De groepsruimten hebben eigen slaapkamertjes en toiletgroepen en een gezamenlijk buitenterrein. De leefruimtes zijn ruimtelijk, licht en overzichtelijk. Door de grote raampartijen hebben de kinderen vrij uitzicht op de weilanden, de speelplaats en de dierenweide.

De verblijfsruimtes zijn zodanig ingericht dat de kinderen op een veilige manier kunnen spelen en ontdekken. De indeling van de groepsruimten biedt kinderen de mogelijkheid tot vrij spel, het zelf maken van keuzes en het ontplooien van activiteiten. Er zijn hoeken gecreëerd zodat kinderen in kleine groepjes of alleen kunnen spelen; zich kunnen ontspannen of juist vrijuit kunnen bewegen of een creatieve opdracht kunnen doen.

Op het overzichtelijke speelplein kunnen de kinderen zich vrijuit bewegen en de omgeving verkennen met tractors, (loop)fietsen en dergelijke of spelen in de zandbak, klauteren op het klimrek of zich vermaken in het speelhuisje. Als het weer het toelaat, trekken we er regelmatig met de kinderen op uit in de bolderkar.